Anno 2023 använder sig nästan alla barn av internet, både som umgänges- och kommunikationsform såväl som för underhållning.
Svenskarna och internet 2022
Beräknat på skolålder använder 98% av alla lågstadieelever internet, 99% av eleverna på mellanstadiet, samt 100% av högstadie- och gymnasieelever. Andelen barn och unga, så långt som ner till lågstadiet upplever att de lär sig nya saker på internet, motsvarande 80% redan i lågstadiet. Det har även blivit vanligt, redan i mellanstadiet, att införskaffa sig nätkompisar som man inte träffat fysiskt. Men det sker också en ökning i utsattheten på nätet, det har skett en fördubbling från förra året i hur många som utsatts för näthat, från 9% till hela 17% i åldern 12-19 år under 2022.
Särskilt dominerande i chattforum är 00-talister och drygt en fjärdel uppger att det är enklare att kommunicera digitalt än fysiskt.
Det digitala användandet sjunker i ålder, liksom den digitala kommunikationen. Det är till och med så att den digitala kommunikationen emellertid uppskattas mer än den fysiska hos den yngre generationen.
Allbry möter barn och ungas efterfrågan genom att tillhandahålla en digifysisk elevhälsotjänst
Det digifysiska stödet ger fler tillgång till stöd men framför allt gör den tillgången jämlik och inkluderande. Tröskeln till elevhälsan måste vara så låg som möjligt om eleverna ska våga ta stöd. Med oss skapas elevhälsa på elevens arena, när och där eleven befinner sig.
Med Allbry kan barn och unga chatta med en kurator online, boka videosamtal efter skoltid samt ses fysiskt när kuratorn är på plats.
Inget barn ska känna rädsla eller oro för att ta hjälp. Med Allbrys verktyg kan eleven vara helt anonym.
Behöver ni modernisera och tillgängliggöra er elevhälsa?