Folkuniversitets gymnasium i Trollhättan i samarbete med Allbry

Folkuniversitets gymnasium i Trollhättan tar hjälp av Allbry

Den fristående gymnasieskolan i Trollhättan är kända för sin internationella prägel och universitetsförberedande undervisning. Nu väljer Folkuniversitetets gymnasium att göra en ytterligare satsning för att tillgodose elevernas psykosociala välmående. Med Allbrys plattform kan eleverna tryggt och enkelt komma i kontakt med elevhälsan.

Viktigt att elevhälsan arbetar nära både eleverna och övrig skolpersonal

Majoriteten av de studerande på Folkuniversitets gymnasium har högskolebehörighet, så många som 96%. Den lilla gymnasieskolan på drygt 350 värdesätter elevernas inflytande på skolan och undervisningen och elevhälsan arbetar idag nära både eleverna och övrig skolpersonal. 

Med hjälp av Allbry finns nu ännu större möjligheter för skolans elevhälsoteam att arbeta tätt med eleverna. Via Allbry-appen kan eleverna uppsöka elevhälsan via chatt samt i samma plattform enkelt boka in sina samtal. På samma sätt kan elevhälsoteamet ta kontakt och boka möten med eleverna. 

Via plattformens rapporteringsfunktioner skapar elevhälsan en tydlig kartläggning av den enskilda elevens såväl som klassernas och skolans välmående. Gymnasieskolan får också nya samarbetsmöjligheter med övrig personal genom Allbry-appen. I plattformen kan personalen på ett enkelt och integritetssäkert sätt kommunicera med varandra och följa klassernas och skolans utveckling.