Kostnadsfritt webbinarium | Elevhälsoveckan

Kostnadsfritt webbinarium | Elevhälsoveckan

Forskningen har sagt sitt. Det är tydligt att personer som mår bra också har större chans att lyckas i livet. Detsamma gäller för elever, det är dem som mår bra som når höga betyg och goda akademiska prestationer. Samtidigt visar forskningen att svenska elever mår allt sämre och det har fördubblats de senaste 10 åren. Vi står helt klart inför stora utmaningar – men det finns lösningar här och nu.

Med erfarenheter från skolan och forskningsbaserade förslag dyker vi in en av skolans största utmaningar idag – Hur hjälper vi våra elever och studenter att må bättre? Med exempel från riktiga case och forskning tittar vi på dagens utmaningar och lösningar som kan hjälpa såväl elever som skolpersonal.

Det finns hög kompetens inom elevhälsan idag men resursfördelning är ofta svårt och besvärlig administration kan stjäla värdefull tid. Vi vill beröra frågor som: Hur mår våra elever idag egentligen? Vad innebär systematiskt kvalitetsarbete med elevhälsofrågor? Vad är viktiga förutsättningar för ett effektivt elevhälsoarbete?

Om Elevhälsoveckan

Under Elevhälsoveckan får man tillgång till kostnadsfria webbinarier med experter och mycket mer. Syftet med veckan är att:

  • Visa att elevhälsa är hela skolans ansvar
  • Att investera i en god elevhälsa ska vara ett självklart val för alla skolor, huvudmän och kommuner
  • Inspirera till ett övergripande, strukturerat och kontinuerligt arbete där hela skolan arbetar tillsammans
  • Varje år genomföra en undersökning för att ge en bild av elevhälsoläget och visa vilka förutsättningar och brister som finns

Delta kostnadsfritt – webbinariet är en del av “Elevhälsoveckan”
Webbinariet genomförs digitalt torsdagen den 29 september klockan 15:30-16:15. Ni kommer efter anmälan att erhålla mejl och påminnelser för ert deltagande.

Via Elevhälsan.se kan du delta helt kostnadsfritt. Läs mer och anmäl dig nedan!

Nyfiken på Elevhälsoveckan och Allbrys deltagande? Läs mer här.