Unga Lukas anonyma chatt möjliggör ytterligare stöd

Unga Lukas anonyma chatt möjliggör ytterligare stöd

Unga Lukas vision är att främja ungas psykisk hälsa och finnas där livet händer. Genom att uppmuntra ungas inre förmågor och finnas till stöd i existentiella frågor, vill man skapa långsiktig social hållbarhet. Unga Lukas finns via sin chatt tillgängliga kvällstid för ungdomar i åldern 13-25 år, helt anonymt. Nu finns Unga Lukas chatt i Allbry-appen.

Lyfter ungas röst genom anonym chatt

Bakom Unga Lukas står S:t Lukas som är en idéburen organisation och består av ideella föreningar. Idag har S:t Lukas 40 samtalsmottagningar som erbjuder psykoterapi, handledning och organisationsutveckling, runt om i landet. Chatten är en utveckling av den stödverksamhet som S:t Lukas bedrev redan 1939 genom brevväxling. 

Ungdomar i åldern 13-25 år kan i chatten få möjlighet att prata med en utomstående vuxen om sina tankar, känslor och om stort som smått i livet. Chatten ska vara en trygg plats där den sökande har bestämmanderätt för vad man vill prata om. Chatten besvaras av volontärer som har tystnadslöfte och som även de är anonyma. 

Nu tillgängliggör Allbry Unga Lukas anonyma chatt i appen

Med Allbrys stödfunktioner får fler barn och unga hjälp i tid. Genom en variation av stödchattar och stödverktyg kan eleverna söka support så som eleverna själva önskar och är bekväma med.

Genom Unga Lukas säkerställer vi att eleverna får stöd även kvällstid och genom dess anonymitet sänks tröskeln ytterligare.

Är du nyfiken på hur Allbry kan hjälpa er i ert elevhälsoarbete?

?>