Samtal och bokning

Det viktigaste steget mot bättre mentalt mående är att hitta någon att prata med. Elever som har det jobbigt hemma, i skolan eller på fritiden kan tycka att det är jobbigt att söka vård och vi vill att vägen dit ska vara så enkel som möjligt så att fler kan må bättre. Genom att erbjuda möjlighet för professioner såsom kurator, SYV och socialpedagog online kan skolan säkerställa att elevhälsan blir tillgänglig för alla elever.

 

Hur går det till?

Alltid tillgängliga

Elevhälsopersonalen finns där för era elever när de behöver stöd.

Lägre tröskel

Upptäck behov och agera i ett tidigt skede.

Moderna kontaktvägar

Era elever är vana och bekväma med att kommunicera digitalt.

Underlätta kontakt

Chatt

Med hjälp av vår chattfunktion blir tröskeln till att söka stöd lägre och elevhälsopersonal kan därmed kopplas in tidigare och hjälpa eleverna med sitt mentala mående snabbare – på deras villkor och på dygnets alla timmar.

Videosamtal

När elever och elevhälsoteamet vill få en personligare kontakt är videosamtal ett bra alternativ till fysiska möten och med vår tjänst är det enkelt att både boka och genomföra videosamtalen.

allbry plattform

Chatt

Att prata mående kan vara jobbigt, på grund av detta har vi sänkt tröskeln för att initiera samtal mellan elev och elevhälsopersonal. 

Genom att införa online-funktionalitet i elevhälsan så har vi märkt att många fler elever vågar ta det första steget mot att förbättra sitt psykiska mående.

Elev och elevhälsopersonal kan chatta under dygnets alla timmar. Oavsett om man vill chatta live eller sporadiskt. Eleven väljer själv vem i elevhälsoteamet den vill chatta med. 

Videosamtal

För många är det viktigt att känna personen på andra sidan samtalet och för att skolans elevvård ska fungera på bästa sätt ska detta även fungera online.

Därför kan elev och elevhälsopersonal boka GDPR säkra videosamtal med varandra direkt i Allbrys plattform. Elevhälsopersonalen kan genom sin kalender i appen bestämma vilka dagar och tider den vill vara bokningsbar och eleven bokar själv in sig när den har behov av att prata.

Allbry plattform elevhälsa digitalt verktyg
?>